Nutrikosmetika: Komplexní péče pro pokožku, vlasy a nehty

Co kdybychom vám řekli, že existuje způsob, jak podpořit účinnost vašich krémů, sér a dalších kosmetických produktů? Seznamte se s nutrikosmetikou – novým způsobem péče o vaši krásu. Přečtěte si, které účinné látky mohou působit na vzhled pleti, vlasů a nehtů, a zjistěte, jaké jsou hlavní výhody nutrikosmetiky.

pece-o-plet

Objevte s námi fascinující svět nutrikosmetiky. Možná už jste o ní slyšeli, ale nejste si stoprocentně jistí, co si pod tímto pojmem vlastně představit. Mnoho napoví samotný název, který je složen ze dvou klíčových slov –⁠ „nutriční“ a „kosmetika“. Jde tedy o koncept vycházející z myšlenky, že produkty, které používáte na vlasy a pleť, jsou stejně důležité jako dostatek potřebných živin, které dodáte zevnitř. Krása totiž není jen výsledkem vnější péče, ale také toho, co jíte a jak se staráte o svůj organismus. Doplňování těch správných nutrientů má zásadní vliv na zdraví a krásu vaší pokožky, vlasů a nehtů. Samozřejmě je nejlepší všechny potřebné látky dostat do těla zdravou stravou, ale ne vždy je to možné. A právě pro tyto případy je tady nutrikosmetika.

Co je to nutrikosmetika a pro koho je vhodná?

Nutrikosmetika láká stále více lidí, kteří o svou krásu chtějí pečovat efektivně a komplexně. Mnoho z nich hledá trvalejší řešení – dlouhodobé zlepšení kvality vlasů, nehtů a stavu pokožky, a holistický přístup spojující výživu a kosmetiku se zdá být skvělou volbou. Lidé jsou zkrátka stále více motivováni investovat do zlepšování svého zdraví a vzhledu a vidí nutrikosmetiku jako jednu z cest, jak toho dosáhnout.

I když pojem „nutrikosmetika“ zní poměrně luxusně, vlastně nejde o nic jiného, než o doplňky stravy zaměřené primárně na vlasy, nehty a pleť. Proto do této kategorie spadají například různé druhy kolagenu, které jsou v dnešní době velmi populární. Může však jít také o kombinace různých vitamínů nebo o speciální doplňky, jako jsou například ceramidy nebo melanin.

banner_blog_ceramidy

Výhody nutrikosmetiky

Jedna z největších výhod nutrikosmetiky je dána právě vnitřním užíváním. Na rozdíl od krémů, sér a masek působí na celé tělo rovnoměrně, takže vám často stačí jen jeden produkt na pleť, nehty i vlasy. Navíc aplikace kosmetiky na místa, kam dobře nedosáhnete, může být zdlouhavá a komplikovaná. S nutrikosmetikou máte jistotu, že o sebe pečujete komplexně.

Nutrikosmetika Pure rituals

Lipozomální hydrolyzovaný Kolagen komplex

Z pohledu krásy se kolagen užívá především pro zdravou a mladistvou pleť, je však důležitý také pro šlachy, klouby a chrupavky. Lidské tělo si ho sice umí vyrobit samo, ale už před třicátým rokem věku se začne jeho produkce snižovat a po čtyřicítce se zastaví úplně. Proto je dobré kolagen do těla pravidelně doplňovat. Skvělým zdrojem jsou masokostní vývary, případně některé ryby, jako je třeba tuňák nebo losos. Pro mnoho lidí je však jednodušší sáhnout po doplňku stravy, který zároveň obsahuje také další látky podporující vstřebávání kolagenu v těle.

pece-o-pokozku

V Lipozomálním hydrolyzovaném kolagenu Pure rituals najdete nejen kombinaci 18 hlavních aminokyselin s nejvyšší koncentrací glycinu, prolinu a hydroxyprolinu, ale také vitamín C, vitamín E d-alfa-tokoferol, zinek a vitamín B-7. Zkombinovali jsme zkrátka látky, které různými způsoby přispívají ke zdraví a pružnosti pokožky, a zabalili je do moderní lipozomální formy. Díky ní má náš kolagen skvělou vstřebatelnost a využitelnost v organismu. Lipozomy dokážou odolat agresivnímu působení trávicích šťáv a v těle se snadno dostanou přesně na místo určení. Není tak potřeba užívat velké dávky, 1 000 mg kolagenu v lipozomální formě se může rovnat i mnohem většímu množství obyčejného práškového kolagenu, ze kterého se vstřebá jen cca 10–20 %.

Lipozomální Ceramidy s komplexem CERAMOSIDES™

Kosmetika s ceramidy je v posledních letech velmi oblíbená. Věděli jste ale, že je můžete užívat i vnitřně? Stejně jako kolagen, i ceramidy se přirozeně vyskytují v těle. S věkem je jich však stále méně a méně a po čtyřicátém roku se tvorba ceramidů úplně zastaví. Na pleti se jejich nedostatek může projevit například suchostí, pnutím, mdlým vzhledem nebo svěděním.

V Lipozomálních ceramidech s komplexem CERAMOSIDES™ jsou obsaženy klinicky testované patentované francouzské ceramidy a digalaktozyldiglyceridy fungující jako posilovač účinnosti. Jde o kombinaci účinných látek, která může výrazně ovlivnit hydrataci pleti. Ceramidy totiž v kůži působí jako malta. Drží pohromadě jednotlivé buňky horní vrstvy kůže. Díky tomu nedochází ke vzniku trhlinek, které propouští vodu pokožky pryč.

hydrolyzovany-kolagen ceramidy

 

Začněte se o svou krásu starat i zevnitř! Zařaďte do jídelníčku potraviny, které podpoří zdraví vašich vlasů, nehtů a pokožky, nebo sáhněte po vhodném doplňku stravy.

 

Poraďte se se svým lékařem, než začnete se suplementací výživových doplňků. Veškeré informace uvedené v tomto článku slouží pouze ke vzdělávacím účelům a nejsou náhradou lékařské diagnózy. Nelze je tedy považovat za lékařskou radu nebo doporučenou léčbu.

 

Barbora Zemková, digitální markeťačka a vizážistka
Propojuje znalosti různých oborů při práci na projektech z oblasti zdraví a krásy. Věří, že životní styl přímo ovlivňuje to, jak vypadáme, a proto se zaměřuje nejen na líčení a kosmetiku, ale také na stravu, pohyb či spánek. Při tvorbě obsahu se opírá jak o odborné studie, tak i o vlastní zkušenosti z testování produktů. Pracovala na obsahové a SEO strategii pro e-shopy GlowUp, Zdravysvet.sk, KocosBeauty a nyní už více než rok tvoří (nejen) texty pro Pure rituals.